Referenties


Voor Maandag® verzorgen wij het traject Startklaar Overheid. in samenwerking met Censor Bestuur. De groepen krijgen meer kennis over de Algemene Wet Bestuursrecht, Projectmatig werken en gespreksvoering.  De eerste eind 2016 en de tweede is al begonnen. Verder hebben wij voor alle professionals 9 actualiteitendagen verzorgd: Jeugdwet, WMO, Participatiewet, Algemene Wet Bestuursrecht, Omgevingsrecht en Bijzondere wetten. Wordt vervolgd.

In december 2016 was ik dagvoorzitter voor het Werkgeverservicepunt Midden Gelderland. Er waren ruim 100 deelnemers van onder andere de omliggende gemeenten, hieronder een indruk! Wat een leuke dag met veel positieve reacties!

In november 2016 verzorgden wij voor Reeling, Stichting Opmaat en Saldoplus een opleiding actualiteiten sociale zekerheid. De deelnemers waren zeer tevreden met een 8,1 voor de dag en 8,7 voor de docent.

Voor Divosa en debvk hebben wij op de dagen van de uitvoering 2016 in het land gediscussieerd over het register voor klantmanagers.

In oktober 2016 verzorgden wij bij het KOA bewindvoering een training omgaan met weerstand en agressie. De training was met een 8 en 8,3 voor de begeleiding een prima resultaat.

In oktober 2016 hebben wij een opleiding bijzondere bijstand verzorgd voor 2 groepen van de gemeente Utrecht. Met wisselende reacties op hetzelfde stof. De ochtendgroep was positief kritisch met een 7,4 voor de ochtend en de docent een 7,9. De middaggroep was positiever met 8,1 en 8,3.

Op 6 oktober 2016 heb ik bij de gemeente Venray een bijeenkomst voor bewindvoerders en de gemeente verzorgd. Dit was een eerste aanzet om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen. Een boeiende middag!

In september 2016 hebben wij een 3-daagse opleiding rechtmatigheid verzorgd voor Stroomopwaarts. De cursus ontving een dikke 8,3 en de docent Mark een 9 en dat met tropische temperaturen ter plekke in Schiedam.

In juli 2016 hebben wij voor een stel nieuwe bewindvoerders van Rapport BI en Zeker financiële zorgverlening een opleiding verzorgd. De deelnemers waren zeer tevreden, wij worden hierna nog vaker ingezet.

We hebben eind mei 2016 een middag terugvordering verzorgd voor de gemeente Zoeterwoude.  De medewerkster was tevreden en kon weer verder met haar werk.

Voor Reef hebben wij op 19 april 2016 een opleiding sociale cognitie en klanten verzorgd. Uiteraard waren de deelnemers tevreden!

Voor Stroomopwaarts heb ik voor de afdeling bijzondere regelingen (minimabeleid, bijzondere bijstand) in april 2016 een dag verzorgd. De cursisten waren zeer tevreden over de opleiding (9,1) en de docent (9,4).

Eind maart 2016 hebben wij (in company) een training omgaan met weerstand en agressie verzorgd bij Leijssen bewindvoering. De 12 deelnemers waren zeker tevreden met de opleiding en de trainers beoordeelden zij met een 8,5.

Voor Maandag® hebben wij 7 actualiteitendagen verzorgd in de periode maart/ april 2016. Maandag® was zeer tevreden en gaan me opnieuw inzetten! Eind september 2016 hebben wij nog een dag verzorgd speciaal voor de medewerkers die werken met de doelgroep jongeren.

De medewerkers  van Reef b.v.  zijn in een korte sessie meegenomen in de wereld van de privacy in het sociaal domein. De medewerkers waren zeer tevreden en beoordeelden de presentatie met een 8,4 en de docent met een 8,8.  Ingeborg geeft aan: "Wijze van trainen is goed; persoonlijk en flexibel".  (februari 2016)

3 groepen van de samenwerkende gemeenten Schiedam, Maasluis en Vlaardingen die samenwerken in Stroomopwaarts hebben een APK Voorliggende voorzieningen gevolgd. Zij beoordeelden de opleiding met een 8,7 en de begeleiding van de docent met een 9. (november 2015)

Omgaan met weerstand en agressie bij Zijper notariaat, sectie bewindvoering leverde een boeiende dag op. De 11 deelnemers waren erg tevreden. Kim de Lange en John Musterd werden beoordeeld met een 8,7 gemiddeld. (november 2015)

Fraudealertheid bij Optimisd werd aandachtig gevolgd door de groep. Zij gaven de cursus een 7,8 en de begeleiding van de docenten een 8,2. (oktober 2015)

9 bewindvoerders vonden de opleiding alles over algemene en bijzondere bijstand een echte aanrader. Zij gaven de opleiding een 8,8 en de begeleiding van de docent een 9,5. Eefje Bisseling: "Duidelijk, enthousiast, goed gebracht en zeer leerzaam!". (oktober 2015)

5 deelnemers aan de opleiding actualiteiten sociale zekerheid waren tevreden. Zij beoordeelden het geheel met een 8,4 en de begeleiding van de docent met een 8,6. (september 2015)

De leden van de cliëntenraad Optimisd en de medewerkers van de formulierenbrigade werden bijgepraat over de Participatiewet. Zij kunnen nu beter informeren, adviseren en doorverwijzen. (maart 2015)

De deelnemers van de gemeente Best beoordeelden de cursus WMO met een 8,5 en de docent Gerrie van de Geer met een 8,8. Zo is cursus volgen niet alleen leuk, maar zeker ook cursus geven! (maart 2015)

De 2 groepen van Maandag waren allemaal erg tevreden over de uitleg van de Participatiewet. (maart 2015).

De verdiepingsdag Participatiewet voor de gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam was een uitstekende dag, De deelnemers beoordeelden de cursus met een 8,4 en de docent met een 8,7. (maart 2015)

Alle 256 deelnemers van de opleiding Participatiewet van de gemeenten Vlaardingen, Maasluis en Schiedam waren enorm tevreden met De Wijsmaker. Zij beoordeelden de opleiding die verdeeld was over 18 dagen met een 8,3 gemiddeld. De docent werd beoordeeld met een score van 8,7 gemiddeld. Een resultaat op trots op te zijn (periode september tot en met december 2014)

De Wijsmaker werd 28 oktober 2014 ingezet voor detacheerder Maandag op de Rotterdam campus van Maandag. De deelnemers waren zeer tevreden en beoordeelden de deskundigheid een didactische vaardigheden met een 8,9 en de praktijkgerichtheid met een 8,8. Reactie van een deelnemer: "Zeer plezierig om bij te wonen ondanks de taaie materie".

Alle medewerkers van de gemeente Weert waren bijzonder tevreden over de lessen WWB Maatregelen en Participatiewet. Zij beoordeelden de cursus met een gemiddelde van 8,6 en de inzet van de docent met een 8,9. Deelneemster Els geeft aan: "docent geeft zeer onderhoudend les. Aandacht verslapt niet; veel humor, chapeau". Veronique geeft aan: "Hele interessante cursus. Door levendige manier van vertellen heel herkenbaar en daardoor makkelijker op te slaan. Bedankt".

De opleiding Participatiewet voor de medewerkers van Reef bv werd door de 17 deelnemers beoordeeld met een 8,4 voor de cursus en de materialen en een 8,5 voor de docent. En de docent ging tevreden naar buiten, trof daar een cursist aan die zei: "het was zo interessant en leuk gebracht dat ik ben gaan twijfelen of ik overstap naar rechtmatigheid in mijn werk".

De beide trainingen werken aan financiële zelfredzaamheid voor bewindvoerders in september 2014 werden gewaardeerd met een gemiddelde van 7,3 voor de cursus en een 7,9 voor de docente. Dit was de eerste keer dat we deze training organiseerden en we gaan training uiteraard nog beter maken. Alle deelnemers gaven aan in de toekomst weer terug te willen komen naar de Wijsmaker voor een opleiding of training.

De opleiding Alles over SHV en WSNP op 2 oktober 2014 in Eindhoven werd beoordeeld met een 8,3 voor de cursus, een 8,9 voor materialen en een 9 voor de docent. Geweldig!

De opleiding wwb/Participatiewet, bijzondere bijstand en minima regelingen te Utrecht werd goed gewaardeerd. Met een 8,2 voor de cursus, de materialen, de locatie en het programma en een 8,8 voor de docent. Prima dag dus! De editie op 10 oktober werd door de deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 voor alle onderdelen (de cursus dag, de materialen, de locatie, de dagindeling en de docent).

10 bewindvoerders volgden op 26 september 2014 de opleiding actualiteiten sociale zekerheid. Zij willen allemaal in de toekomst nog wel eens terugkomen bij De Wijsmaker en beoordeelden de cursus met een gemiddelde van een 8 en de docent met een 8,5.

Een aantal zzp'ers wilden ook hun expertise vergroten en hebben zich laten Wijsmaken tijdens een avondbijeenkomst in Eindhoven. Zij waren ondanks dat zij al de hele dag hadden gewerkt erg tevreden met de bijeenkomst en beoordeelden deze avond en het materiaal met een 8,5 en de docent & de locatie met een 8,8. De docent ging dus ook tevreden huiswaarts!

'De actualiteitendag sociale zekerheid voor bewindvoerders op 19 september 2014 te Eindhoven werd door de deelnemers beoordeeld met een 8,1 en de begeleiding van de docent met een 8,5. Mooie scores!'

'De gemeente Best heeft De Wijsmaker in september 2014 ingehuurd om hen bij te praten over de WWB Maatregelen en de Participatiewet. De deelnemers waren zeer tevreden en beoordeelden de dag en het materiaal met een 8,6 en de inzet van de docent met een 8,8. 1 deelnemer gaf aan: "Het is een interessante cursus, ga vooral zo door met lesgeven" (september 2014).

"De eerste groep van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die zich lieten bijscholen voor de Participatiewet waren zeer tevreden. In 1 dag waren zij bekend met de wijzigingen en de valkuilen van de nieuwe regels. Hierna volgen alle medewerkers de opleiding in de periode september tot en met december 2014 (september 2014)."

"De voorzitter, ambtelijk ondersteuner en de leden van de cliëntenraad SZW Vlaardingen hebben De Wijsmaker uitgenodigd hen wijzer te maken. Iedereen is zeer tevreden over de lessen en eind september 2014 volgt er wederom een bijeenkomst. De docent ontving een gemiddelde van 8,8 voor zijn rol als docent (augustus 2014)."

De opleiding WWB Maatregelen en Participatiewet in juni 2014 werd door de cursisten beoordeeld met een 8,8 gemiddeld en de begeleiding van de docent zelfs met een 9,5.

De 7 daagse basis opleiding WWB in mei en juni 2014 werd door de deelnemers beoordeeld met een 8,5 en de begeleiding door de docent met een 9,2.

De dag bijzondere bijstand bij de gemeente Culemborg in april 2014 werd beoordeeld met een 8,7 en de docent met een 8,9. De 11 deelnemers waren erg tevreden, ik kreeg taart en een lunch aangeboden, waarvoor dank. Een van de deelnemers: "Ik heb echt erg veel geleerd deze dag, top en op een leuke manier".

 

De deelnemers aan de opleiding bijzondere bijstand bij de gemeente Sud West Fryslan hebben de opleiding beoordeeld met een gemiddeld van een 8, de materialen met een 8,4 en de docent met een 8,6. Deelnemer Hester: "Het was leuk, leerzaam en goed. Bedankt, ik heb genoten en veel geleerd". Nou en ik bedank alle deelnemers dat ik er kon zijn!

De Wijsmaker gaf in februari 2014 1 dag over bijzondere bijstand en maart 2014 een dag levensonderhoud bij een gemeente namens Kluwer Schulinck, De deelnemers waren zeer tevreden over de lessen en de docent. Heerlijk! Klant blij en opdrachtgever blij, wat je noemt twee vliegen in 1 klap. Kluwer Schulinck gaat me meer inzetten in 2014.

In Vlaardingen was de Wijsmaker actief om voor alle mensen bij de gemeente die betrokken zijn bij werk een presentatie te geven over wat er nodig is en wat er wijzigt in de toekomst. De deelnemers en het management waren erg tevreden. Er komt een vervolg...

Ook de actualiteitendag sociale zekerheid in Eindhoven en Utrecht eind februari 2014 werd weer beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 en voor de docent zelfs een 9,1. De dag WWB en bijzondere bijstand te Utrecht op 12 maart 2014 werd beoordeeld met een 8 gemiddeld en de prestaties van de docent met een 8,8.

De 18 deelnemers van Reef b.v. volgende in januari 2014 een opleiding over de WWB en alle actualiteiten daarin beoordeelden het programma met een 8 en de docent met een 8,4. Reef detacheert deze medewerkers bij gemeenten in heel Nederland.

De opleiding actualiteiten SHV en WSNP in november 2013 te Utrecht werd door Maarten Bergman verzorgd voor de Wijsmaker. De cursus werd beoordeeld met een gemiddelde van een 8 en de docent met en 8,4. Prima dag dus!

De opleiding actualiteiten sociale zekerheid bij Van den Hof bewindvoering in Maastricht was een prachtige dag in november 2013, Limburgse vlaai, veel enthousiasme en een beoordeling van de opleiding met een gemiddelde van 8,3 en de prestatie van de docent met een 9,3. Gelukkig mag ik in 2014 nog twee keer terug.

De 8 deelnemers van Publiekszaken van de gemeente Maassluis waren zeer tevreden over de opleiding WWB en bijzondere bijstand november 2013: In 3 dagdelen werden zij bijgespijkerd op deze onderwerpen om zo klanten aan de balie beter te informeren, adviseren en door te verwijzen. Ze beoordeelden de cursus met een 8,3 en de docent met een 8,9. Das nou jammer, net geen 9 ;-)

Opleiding WWB en reintegratie voor de gemeente Hengelo via Stimulansz oktober 2013: de deelnemers beoordeelden de docent (Mark) met een goed tot zeer goed. Zij waren zo tevreden dat zij hem na afloop een cadeau overhandigden. Zo is werken ineens nog leuker!

De bewindvoerders uit heel het land beoordeelden de opleiding actualiteiten sociale zekerheid die werd gehouden op 18 oktober te Utrecht met een 8,1 en de docent met een 8,7. Allemaal gaven zij aan in de toekomst opnieuw een opleiding te willen volgen via De Wijsmaker.

De opleiding WWB en bijzondere bijstand op 23 oktober te Utrecht werd door de bewindvoerders gewaardeerd met een 8,3 en de docent (Mark) met een 8,4. Allemaal gaven zij aan in de toekomst opnieuw een opleiding te willen volgen via De Wijsmaker. Sarina v/d Sluijs gaf aan: "Ga vooral zo door".

Opleiding beleidsmedewerker WMO bij SBO september 2013: van de 13 docenten was Mark Cornelissen samen met de hoofddocent het hoogst beoordeeld door de groep deelnemers. "Heerlijk up tempo met humor" aldus een van de deelnemers.

De training motiverende gespreksvoering voor medewerkers 'Aan de Poort' in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis in april 2013 was een groot succes. In 2 dagen werden de cursisten geïnspireerd en zij beoordeelden de training en de inzet van de docenten (Mark en Charissa) en trainingsacteurs met goed tot zeer goed. Op basis hiervan werd een vervolg ingezet wat nog loopt tot en met december 2013.

"Vandaag heb ik de training bijgewoond van Mark Cornelissen, De Wijsmaker. Ik kan alleen maar positieve punten noemen. Alle andere aanwezigen waren ook zeer positief. Door zijn arbeidsverleden en besef van het up to date moeten blijven van nieuwe informatie weet hij precies waarover hij spreekt. En hij weet dit ook op een juiste, begrijpelijke en niet vermoeiende manier te brengen. Het was echt geen saaie slaapverwekkende presentatie zoals we die vaak mee mogen maken. Het was zeer aangenaam dat hij de aanwezigen de kans gaf onbeperkt vragen te stellen en zijn presentatie te onderbreken." Paul Jetten, Fair bewind Venlo. (april 2013).

"Ik heb bij Mark de cursus sociale zekerheid gevolgd. Een aanrader voor iedereen die werkzaam is in de sociale sector. Mark brengt de materie met een aanstekelijk enthousiasme en is uitstekend op de hoogte van alle nieuwe wet- en regelgevingen." Mark Huijberts, Gelderse Stichting tot beheer en bewindvoering ter bescherming van meerderjarigen. (januari 2013).

"Mark Cornelissen is een zeer bevlogen docent binnen onze 5-daagse opleiding voor de Beleidsmedewerker Wmo. Met een deelnemersbeoordeling van gemiddeld een 8,5 scoort hij zeer goed binnen het docententeam. Hij verzorgt een scherp verhaal, waarbij de deelnemers op het puntje van hun stoel zitten zonder hun aandacht bij zijn bijdrage te verliezen! Wij zijn bij SBO ontzettend blij samen te mogen en kunnen werken met docenten zoals Mark! " Joyce van Helfteren, sectormanager non-profit (januari 2013).

"Omdat ik cliënten goed wil adviseren heb ik deelgenomen aan de actualiteiten dag voor bewindvoerders op 13 december 2012 (locatie 2Work Software). Een hele dag informatie maar geen moment saai. Graag hoor ik wanneer je bewindvoerders weer meer wilt 'Wijsmaken'". Ria Kamp, Bewindvoering De Langstraat

De opleiding Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en Algemene wet bestuursrecht bij de gemeente Schiedam is door de cursisten beoordeeld met een goed tot zeer goed op alle onderdelen van docent tot materiaal. (september 2012)

"Mark is een uiterst deskundig docent met een enorme bevlogenheid. Zijn enthousiasmerende praktijkgerichte aanpak werkt aanstekelijk! De MariënburgGroep werkt graag met Mark samen vanwege onze gedeelde opleidingvisie en aanpak." Jeroen Busse, directeur Mariënburggroep

"Afgelopen vrijdag (29 juni 2012) heb ik samen met Mark Cornelissen de middag verzorgd voor Sozaned. Ik vond de samenwerking met Mark erg prettig verlopen. We liggen op 1 lijn met met onze visie op leren." Pieter de Jager Communicatietrainingen

"Regelmatig werk ik samen met Mark in verschillende trajecten. Meestal zet ik Mark in als professionele rollenspelacteur. Ik werk graag met Mark samen; we hoeven maar naar elkaar te kijken en dan weten we vaak al wat we bedoelen. Mark heeft humor en kan tijdens het werk goed relativeren, hij zet net zo makkelijk een korte, grappige oefening neer, als een serieus rollenspel met veel diepgang. Mark is een prettige collega, we zeggen regelmatig tegen elkaar: Wanneer wij plezier hebben en t goed hebben in onze samenwerking, kunnen onze deelnemers dat ook hebben." Patty van Kerckhoven Coaching + training

"De Wijsmaker' heeft mij gedurende een intensieve, relatief korte periode opgeleid. Doel hierbij was het vergroten van de 'toetsersvaardigheden', zowel op het juridische vlak, als op het gebied van coaching van de medewerkers. Mark is in staat een dynamische, veilige leeromgeving te creëren. Met zijn humor en betrokkenheid, maar bovenal door zijn grote kennis van wet- en regelgeving, worden resultaten snel behaald." Marieke Geise, cursiste gemeente Schiedam

Verdere reacties van andere cursisten gemeente Schiedam: "Positieve inbreng en enthousiasme werken aanstekelijk", Over de coaching zegt een cursist: "Ik vond het een hele fijne wijze waarop de spiegel werd voorgehouden".

"Mark is een trainer/docent die goed aanvoelt wat in een groep leeft en zijn training daarop aanpast. Bovendien is hij in staat om complexe materie op een dusdanige manier te brengen dat medewerkers het ook daadwerkelijk begrijpen." Patrick Zimmerman, gemeente Maassluis

"Zware kost, licht geserveerd, Begrijpelijke behandeling van moeilijke materie, Stijl van doceren maakt dat kennis blijft hangen. Maakt wijzer, Weet de kennis van de bijstandwetgeving op alle niveaus over te brengen op een vlotte en prettige manier van lesgeven. Alle deelnemers geven aan dat zij in de toekomst graag weer een opleiding zouden willen volgen via de Wijsmaker." John Martens, gemeente Eindhoven

"Met Mark acteerwerk gedaan voor opleiding tot echtscheidingsspecialisten. Hij kan heel goed afstemmen en echt samenwerken in de voorbespreking. En de minuut daarna, in de oefening wil ik ook echt heel graag van hem scheiden. Dat komt omdat hij hij doet wat we afgesproken hebben. Dat noem ik nog eens in harmonie uit elkaar gaan." Monique Brouwer, Collega trainingsacteur

"We waren op zoek naar maatwerk en dat hebben we gekregen. We wilden een training bijzondere bijstand voor onze consulenten waarin vooral de nieuwe aspecten van ons aangescherpte bijzondere bijstandsbeleid duidelijk aan bod zouden komen. In goed overleg met ons heeft Mark een training samengesteld die precies aan onze wensen voldeed. Wij kijken terug op een prettige samenwerking en een geslaagde cursus! De samenwerking met De Wijsmaker is mij heel goed bevallen. Mark heeft op basis van mijn wensen een training op maat samengesteld. Door de goede opbouw van de training en het enthousiasme waarmee de stof gebracht werd, is de cursus ook goed ontvangen bij de cursisten. Een eerste evaluatie heeft laten zien dat de stof ook goed is blijven hangen." Babette van Viegen, opdrachtgever en beleidsmedewerker gemeente Vlaardingen

"Ik vond het een superleuke cursus, levendig en totaal niet saai. Mijn aandacht had je. Vond het spel en de stellingen waarop we moesten reageren erg leuk. De samenwerking was prima. En ik hoop misschien weer in de toekomst een cursus van de wijsmaker te mogen volgen. Daar word ik wijs van." Saida El Azziti, cursist opleiding Bijzondere Bijstand gemeente Vlaardingen

"Je hebt steeds onze aandacht, erg goed gedaan, actief ondanks de temperatuur, eigenlijk een 10" en "Geen droge stof door goede presentatie". Deelnemers Training Bijzondere Bijstand gemeente Goirle

"Ik heb van Mark Cornelissen WWB-bijscholing gehad. Zijn lessen heb ik als zeer dynamisch ervaren; vol afwisseling, interactie en informatie. Zelfs na de scholing stelde Mark zich beschikbaar voor vragen. Fantastische leraar!"
Ingrid Kempkes, cursist SOSV opleidingen

Alle opmerkingen van cursisten zijn verkregen via de evaluaties die plaatsvinden via mijzelf of de opdrachtgevers. De met naam genoemde cursisten hebben toestemming gegeven om met opmerking en vermelding van naam op de website te komen. Alle evaluaties zijn in mijn bezit en zijn indien gewenst te raadplegen. Niet alles staat online vanwege de hoeveelheid aan evaluaties.

Bekijk ook mijn opdrachtgevers.

 

Disclaimer & Cookieverklaring | Privacyverklaring | Voorwaarden | Webdesign: www.disk.nl