Opleiding Schuldhulpverlening Voor (beginnende) schuldhulpverleners en klantmanagers

Docent (de heer) Maarten Bergman

Steeds meer mensen hebben problematische schulden en steeds meer mensen raken hierdoor in moeilijkheden. Tijdig ingrijpen en professionele begeleiding kunnen een uitzichtloze schuldsituatie voorkomen. De primaire verantwoordelijkheid voor de ondersteuning van mensen met schulden ligt bij de gemeenten. Zij geven hier op uiteenlopende wijze invulling aan, binnen de minnelijke en wettelijke kaders. Ongeacht de invulling en rolverdeling, blijft de deskundige schuldhulpverlener met goede communicatieve vaardigheden een essentiële rol spelen. Deze opleiding biedt de ideale basis om als schuldhulpverlener aan de slag te gaan.

Wat behandelen we?

We gaan tijdens deze dag in op de wettelijke vereisten van de wet schuldhulpverlening en de koppeling met de Algemene wet bestuursrecht.

Voor wie?
Voor beginnende schuldhulpverleners en klantmanagers/ consulenten in het sociaal domein belast met de uitvoering van schuldhulpverlening.

Hoe lang duurt de opleiding?
1 Dag. Afhankelijk van de wensen is een andere invulling te geven aan deze dag of kunnen we de dag uitbreiden met meer onderdelen.

Over docent (de heer) Maarten Bergman
Deze opleiding wordt gegeven door Maarten Bergman. Hij is al jaren werkzaam in de schuldhulpverlening en als docent voor opleidingen SHV en WSNP en werkt vaker als docent bij De Wijsmaker, Kluwer Schulinck en anderen. Vanuit de theorie legt hij de koppeling naar de praktijk.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met ons op 06 430 229 61 of mail naar info@dewijsmaker.nl

Disclaimer & Cookieverklaring | Privacyverklaring | Voorwaarden | Webdesign: www.disk.nl