Jeugdwet (6 studiepunten SKJ)

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd


Docent: (de heer) Hans van Rooij 

Tijdens de les wordt uitgelegd wat de hele Jeugdwet inhoudt en worden alle actualiteiten en knelpunten besproken die relevant zijn voor het werk van de professionals die bij de gemeente werkzaam zijn of in een wijkteam. Tevens wordt er jurisprudentie behandeld.

Inhoud
  • de toegangsprocedures tot jeugdhulp
  • de toegangsbeoordeling (onderzoeksplicht, de doelgroep, woonplaatsbeginsel, doorloop jeugdhulp bij 18+, gebruikelijke hulp, e.d.)
  • de afbakening met andere wetten
  • rapporteren en beslissen
  • verstrekken van jeugdhulp: natura en persoonsgebonden budget
  • privacy en gegevensverwerking


Voor wie is deze dag?

De opleiding is bedoeld voor klantmanagers, consulenten en beleidsmedewerkers binnen het sociale domein die bezig zijn met de Jeugdwet of hier meer over willen weten. 

Hoe lang duurt de opleiding?
1 dag.  Ervaar zelf dat leren goed is voor u en dat het ook leuk kan zijn!

Materialen
We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en andere materialen zoals schema‚Äôs en artikelen. Ook ontvangt iedereen en persoonlijk certificaat van deelname conform de regels van het SKJ register. 

 SKJ register
Deze opleiding levert 6 punten op voor het kwaliteitsregister Jeugd. 

 Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

 

Wat levert het op?
In 1 dag bent u volledig op de hoogte van alle nieuwe regels in de Jeugdwet. U kunt hierdoor beter adviseren, informeren en doorverwijzen. Het voornaamste doel van de scholing is het informeren van de cursisten over actualiteiten rondom de uitvoering van de Jeugdwet door de gemeente, zoals actuele jurisprudentie en wetswijzigingen. Verder is nadenken over de eigen organisatie en eigen handelen erg belangrijk, dus wat ga je als professional doen met de aangereikte informatie.

Hoe inschrijven?
Dit betreft een incompany opleiding die plaatsvindt op aanvraag. 

Over docent Hans van Rooij 
Hans is specialist op het gebied van de WMO en Jeugdwet en voert deze regelingen uit via beleidswerkzaamheden en het geven van scholing. Dit doet hij via functies als beleidsmedewerker, kwaliteitsmedewerker en jurist bezwaar. Hans is verder nog voorzitter en lid van drie bezwaarschriftencommissies, ook op het gebied van de Jeugdwet. 

Wat vonden de vorige deelnemers van deze opleiding?
De opleiding is nieuw.

Door wie?
Deze opleiding wordt verzorgd door Censor Bestuur en De Wijsmaker Training en opleiding. Kijk voor meer informatie op: www.censorbestuur.nl of www.dewijsmaker.nl

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met ons op 06 430 229 61 of mail naar info@dewijsmaker.nl

 

Disclaimer & Cookieverklaring | Privacyverklaring | Voorwaarden | Webdesign: www.disk.nl