Opleiding Huurrecht (3 PE)

Docent (de heer Mr. M.P.M.) Thijs van Lierop

Inhoud
Het programma omvat naast algemene verbintenisrechtelijke aspecten een bespreking van de algemene bepalingen van het huurrecht, de verplichtingen van de verhuurder en de huurder, alsook de mogelijkheden (waaronder de opzeggingsgronden) om de huur van woonruimte te beƫindigen. De nadruk zal worden gelegd op de huur van woonruimte. Voorts worden de vanaf 1 juli 2016 verruimde mogelijkheden tot tijdelijke verhuur behandeld.

Naast de bespreking van de hoofdlijnen van het huurrecht volgt een verdieping met betrekking tot de bescherming van de onderhuurder van een woning of een kamer, de rechtspositie van de wettige medehuurder en de contractuele medehuurder en de houdbaarheidsdatum van een ontruimingsvonnis.

Voor wat betreft het laatstgenoemd onderwerp staat de vraag centraal of er ontruimd mag worden nadat volledige betaling van achterstallige huurtermijnen. Verder wordt stilgestaan bij de praktische kanten van een gerechtelijke ontruiming en de gevolgen ervan. Wat gebeurt er met de achtergebleven inboedel? Is de gemeente verplicht de huisraad op te slaan? Wat is de rol van de gerechtsdeurwaarder in dit geheel? Zijn de eventueel door de gemeente gemaakte kosten verhaalbaar op de huurder?

Aangezien de beschermingsbewindvoerder met dergelijke aspecten geconfronteerd kan worden, is het raadzaam hiervan kennis te nemen.

Voor wie is deze dag?

De opleiding is voor bewindvoerders, curatoren en schuldhulpverleners. Andere professionals in de sociale zekerheid die te maken hebben met huurrecht kunnen zeker ook aansluiten.

Hoe lang duurt de opleiding?
Een halve dag (3 uur). Wij begroeten u graag op 1 van deze dagen. Ervaar zelf dat leren goed is voor u en dat het ook leuk kan zijn!

Locatie / materialen
De locatie is BCN Eindhoven of BCN te Utrecht.  De locaties bij BCN worden altijd hoog gewaardeerd. Koffie/ thee / water en frisdrank zijn uiteraard inbegrepen in de prijs.  We werken tijdens de les met een hand-out van de PowerPoint en iedereen ontvangt een uitgebreide syllabus met de opgenomen jurisprudentie. Ook ontvangt iedereen en persoonlijk certificaat van deelname.

Wat levert het op?
De meerwaarde van de cursus voor de beschermingsbewindvoerder zit hem in het analyseren van de rechtsposities van alle betrokkenen. Op basis van de bestaande jurisprudentie worden de kansen om een succesvol verweer te voeren tegen een gevorderde ontbinding van een huurovereenkomst en een ontruiming van de woning onder de loep genomen. Het onderbouwen van een vertrouwen in de financiƫle toekomst speelt hierin een relevante rol. Verder kunnen de gevolgen van een gerechtelijke ontruiming overzien worden. + 3PE

Hoe inschrijven?
U schrijft zich in door u aan te melden via de website.

Over docent (de heer Mr. M.P.M.) Thijs van Lierop
Thijs is 22 jaar deurwaarder geweest. In die hoedanigheid heeft hij veel geleerd over dat vak, de zaken die goed gaan maar ook de valkuilen. Hij kan op een boeiende wijze uitleg geven over onder andere beslag en executierecht en volgt al jaren de jurisprudentie omtrent bewindvoering. Naast het maken van publicaties werkte hij ook 4 jaar als docent. Thijs loopt momenteel als nieuwkomer in ons vak stage bij een bewindvoerderskantoor.

Wat vonden de vorige deelnemers van deze opleiding?
Dit voorjaar 2017 bieden we deze opleiding voor het eerst aan!

Incompany / meer informatie?
Wilt u deze opleiding of training in company bij u op het werk of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons op 06 430 229 61 of mail naar info@dewijsmaker.nl

Meer info over alle opleidingen en trainingen (pdf)

NBPB Branchevereniging PBI

Disclaimer & Cookieverklaring | Privacyverklaring | Voorwaarden | Webdesign: www.disk.nl