Nieuwsarchief

We organiseren dit najaar tot en met december 2016 weer 16 opleidingen en trainingen voor u. De eerste opleidingen bijzondere bijstand en privacy waren afgelopen 30 september in Eindhoven waar ik 21 bewindvoerders kon verwelkomen. Het seizoen is dus geopend. Er gaan nu al 13 opleidingen definitief door.  De opleidingen beslag- en executierecht en actualiteiten sociale zekerheid in Eindhoven zijn al vol.

Wegens belangstelling bieden wij de opleidingen bijzondere bijstand en privacy nogmaals aan in Eindhoven op 29 november aanstaande. Hopelijk tot binnenkort? Direct aanmelden.


Is de gerechtsdeurwaarder verplicht vóór het betekenen van een dagvaarding of beslagstukken het Centaal Curatele en Bewindregister in te zien? Levert verzuim een klachtwaardig handelen op aan de kant van de gerechtsdeurwaarder? De meningen blijven erover verdeeld, helaas ook in de rechtspraak. Docent Thijs van Lierop neemt de verschillende uitspraken eens onder de loep en analyseert ze. Lees verder >


Congres BPBI nabeschouwing na 2 dagen !
De Wijsmaker heeft de vele bewindvoerders die onze sessies hebben gevolgd wat wijzer willen maken over de actuele sociale zekerheid. Want de veranderingen blijven komen en de bewindvoerder wordt geacht alles te weten omtrent inkomen.
Wij hopen dat we de bewindvoerders ook wat hebben wijsgemaakt over de toekomst van bewindvoering. Want echt contact maken (en houden) met cliënten/ klanten vormt de sleutel tot succes en dat is nu juist de grootste bedreiging van onze tijd, zeker voor de bewindvoerder. Systemen zijn vaak leidend en doen afbreuk aan dit contact. Er wordt veel van bewindvoerders verwacht en gevraagd en dat wordt alleen maar meer. Wij hopen jullie hier in de toekomst mee te ondersteunen.
Monique en ik (Mark) vonden het geweldig om voor zoveel bewindvoerders te ontmoeten, ook al vonden wij contact maken met 130 mensen in een groep ook een uitdaging. Bedankt voor jullie aanwezigheid en graag tot ziens. Groet, Mark

Tijdens de dag van de uitvoering van de regio's oost, zuid, noord en midden zal Mark Cornelissen de deelnemers uitdagen omtrent het onderwerp certificering van het vak klantmanagement. Bijvoorbeeld 9 juni 2016 te Apeldoorn, kijk eens  op de site van Divosa voor meer informatie.


Bewindvoerdersdagen BPBI 2016. Mark Cornelissen van De Wijsmaker verzorgt tijdens de bewindvoerdersdagen van de BPBI aanstaande 25 en 26 mei te Houten 1 van de 5 Masterclasses. Thema is actualiteiten in de sociale zekerheid. Zie www.bewindvoerdersdag.nl

Mark aan het werk als dagvoorzitter tijdens het congres 'klantmanagers bekennen kleur' van de BVK op 31 maart 2016. Lees meer over de bijeenkomst.

 

NIEUWE OPLEIDINGEN OVER PRIVACY:

Opleidingen privacy en het sociaal domein en privacy en de Participatiewet. Privacy is een onderwerp wat iedereen aangaat en wat iedereen kan raken. We registreren, verzamelen en delen zoveel informatie. Kan dat wel allemaal? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kijkt en onderzoekt steeds meer of we het goed doen. Privacy is ook iets wat we snel vergeten als het ons voordeel oplevert. Hoe kunnen we in het sociaal domein omgaan met privacy, nieuwsgierigheid en wettelijke regels? Hoe vind je de balans? Wat mag nu wel en wat niet? We kijken samen hoe er bewustwording kan ontstaan. Want dat is de basis en vanuit daar kijken we verder!

De nieuwe data voor opleidingen en trainingen voor bewindvoerders in het voorjaar staan nu online! Bekijk de agenda

De Wijsmaker heeft een dakje gesponsord bij Regardz voor het Ronald Mc Donald huis in Veldhoven. Op deze manier kunnen er weer meer overnachtingen plaatsvinden.

Disclaimer & Cookieverklaring | Privacyverklaring | Voorwaarden | Webdesign: www.disk.nl